ACD/Labs termékek

ACD/Percepta platform - Fizikai-kémiai jellemzők

ACD/Structure Design Engine

Molekulák optimalizálása fizikai-kémiai, ADME- és toxicitási tulajdonságaik alapján

A gyógyszerkutatásban a számítógépes modellezési eljárások nagymértékben elősegítik a kutatás várható sikerességét, és jelentősen csökkentik a szükséges költségeket és a folyamat időigényét. A molekulák optimalizálása jobb biohasznosulást, megnövekedett oldhatóságot és még számos más előnyös változást eredményezhet a molekulánál, amelyek megnövelik annak a valószínűségét, hogy megfelelő gyógyszerjelöltté váljon.

Az ACD/Structure Design Engine vezérmolekulák optimalizálására szolgáló program, amely az ACD/Labs Percepta Profilers vagy az ACD/Labs Percepta Predictors felhasználásával működik. Megtervezésekor azt a célkitűzést tartották szem előtt, hogy működésével a gyakorló szintetikus kémikusok mindennapi munkáját segítse. Felhasználásával kijelölhetők a molekulaváz azon részei, ahol módosításokat célszerű végezni ahhoz, hogy az új molekula az eredetinél kedvezőbb tulajdonságprofillal rendelkezzen a kutatási célkitűzések szempontjából, s munka közben azonnali visszajelzést ad arról, hogy milyen tulajdonságváltozások várhatók az adott szerkezeti változások hatására.

A program a megadott feltételeknek megfelelően automatikusan építi fel a szerkezeti analógokat, amelyek optimális egyensúlyt tartanak a kívánt fizikai-kémiai, ADME- és toxicitási paraméterek között. A felhasználói felület azt is lehetővé teszi, hogy a létrehozott összes analóg származékra egyszerre végezzenek tulajdonságszámításokat. Mind az ACD/Labs Percepta Profilers, mind az ACD/Labs Percepta Predictors választható e célra, attól függően, hogy milyen részletességű és mélységű elemzést kívánunk végrehajtani. Az eredmények egy összefoglaló táblázatos formában megtekinthetők, elemezhetők és szűrhetők a számos rendelkezésre álló eszközzel, így a sok száz molekulát tartalmazó halmazok a szintézissel foglalkozó munkacsoportok számára is használható méretűvé csökkennek.

Új számítógépes lehetőségek a vezérmolekulák optimalizálásához
Az ACD/Structure Design Engine olyan analóg molekulákat hoz létre fragmenskönyvtár és a kutatók által kijelölt molekularészek alapján, amelyek megfelelnek az elvárt tulajdonság-feltételeknek, és valószínűsíthetően megfelelő jövendőbeli gyógyszermolekula-jelöltek lesznek. Ezek az analógok a rájuk kiszámított fizikai-kémiai, ADME- és toxicitási adatok alapján sorba rendezhetők, s ez után a kutatók kiválaszthatják közülük a legígéretesebb szerkezeteket.

A becsülhető vegyületjellemzők teljes listája:

PhysChem

ADME

Toxicity

Megfelelő tulajdonságú analóg molekulák teljes sorozatának tervezése
Az ACD/Percepta algoritmusait felhasználva újszerű, korábban számításba nem vett szerkezeti változtatások tervezhetők meg, amelyek kedvezőbb tulajdonságú molekulákat eredményeznek. A saját építésű fragmenseket tartalmazó könyvtár használata még inkább kibővíti a lehetőségek körét, és a szerkezeti módosítások és azok hatásának vizsgálatát még inkább feladatra szabottá teszi.

Reális mértékű munkabefektetéssel szintetizálható vegyületek
Az ACD/Structure Design Engine eszközeivel olyan egyéni fragmenskönyvtár építhető, amely pontosan illeszkedik a konkrét ipari célkitűzés követelményeihez. Adatbázis tartható fenn azokról a molekulákról is, amelyek a munka szempontjából érdekes funkciós csoportokat tartalmaznak, majd ez után a retroszintetikus szabályok alkalmazásával a szintézis számára elérhető szubsztituensek generálhatók.

Elkerülhető a nem megfelelő vegyületek szintetizálása
A lehetőség, hogy kiválasszuk a legcélszerűbb kutatási irányokat s a legtöbb eredménnyel kecsegtető szintéziseket részesítsük előnyben, jelentős időt, munkát és pénzt takaríthat meg a vállalatok számára. Az ACD/Structure Design Engine módot ad a kutatóknak, hogy figyelmüket a kedvező fizikai-kémiai, ADME- és toxicitási tulajdonságokkal rendelkező molekulákra összpontosítsák. A program nagy hatékonyságú eszközei és könnyen kezelhető, felhasználóbarát felülete egyszerűvé teszi az optimalizációs feladatok menetének kidolgozását, így felgyorsítja a hatékony vezérmolekulák felfedezését a gyógyszerkutatás folyamatában.

A tulajdonságbecslésen alapuló szerkezettervezés hatékonysága
Az ACD/Structure Design Engine a Profilers vagy Predictors modulokkal együtt teljes ellenőrzést biztosít a tudósoknak a vezérmolekulák optimalizálásának komplex folyamata felett; beleértve a vegyületek becsült fizikai-kémiai, ADME- és toxicitási adatok alapján végzett szűrését és elemzését.

horizontal rule

Kezdőlap ] [ Terméklista ] [ Hírek ] [ CheMicro Kft. ]

horizontal rule

CheMicro Kutató Fejlesztõ Kft.
H-1075 Budapest, Károly körút 1. 
Telefon: 411-0492, 411-0493    Fax: 411-0494 
E-mail: info@chemicro.hu

Adatkezelési tájékoztató

Utolsó módosítás: 2024. június 28.
© Minden jog fenntartva, CheMicro Kft., 2024.