CheMicro Kutató Fejlesztő Kft.

Társaságunk 1989 tavaszán kezdte meg működését. Az alapító tagok és munkatársak — vegyészek, diplomás mérnökök és programozók — korábban a hazai számítástechnika vezető intézményében, a Számítástechnikai Koordinációs Intézetben, majd az egyebek mellett kémiai szoftverek fejlesztésével is foglalkozó CompuDrug Műszaki Fejlesztő Kisszövetkezetben dolgoztak együtt. 

Célunk kezdettől fogva a korszerű, számítógéppel segített kutatási módszerek széleskörű elterjesztése és alkalmazási feltételeik megteremtése, illetve javítása a magyar vegyésztársadalom számára. 

A cégalapítást követő években elsősorban két saját termékünket, a MolIdea és a DrugIdea programcsomagot fejlesztettük, melyeket belföldön és külföldön egyaránt széles körben használtak számítógépes gyógyszer- és növényvédőszer-tervezési célokra. 

A saját termékek fejlesztése mellett a választék bővítése, valamint a legkorszerűbb eszközök megismerése és meghonosítása érdekében kapcsolatba léptünk a világ vezető kémiai és statisztikai szoftverfejlesztő cégeivel, továbbá a nagyteljesítményű szervereket és grafikus munkaállomásokat gyártó Silicon Graphics céggel. Ennek eredményeként ma forgalmazói, illetve viszonteladói vagyunk többek között a következő cégek termékeinek: Advanced Chemistry DevelopmentClarivate AnalyticsHypercubeWavefunction

A folyamatosan változó kínálat kialakításában saját kutatáson alapuló tapasztalataink mellett mindig figyelembe vesszük vevőink és partnereink — gyakorló kutatók, egyetemi oktatók — javaslatait is. A leghasznosabbnak ítélt programok hazai bevezetése érdekében a fejlesztővel vagy képviselőjével forgalmazói szerződést kötünk. Alkalmanként programbemutatókat szervezünk, ahol az érdeklődők találkozhatnak a programok fejlesztőivel, így minden kérdésükre közvetlen választ kaphatnak, továbbá közelről láthatják és kipróbálhatják a termékeket. 

Forgalmazott termékeinkről részben közvetlenül, részben a Magyar Kémikusok Egyesülete havi hírlevelén keresztül rendszeresen tájékoztatjuk vevőinket és partnereinket. Ezenkívül 1989 óta több éven át részt vettünk a Magyar Kémikusok Egyesülete által rendezett Vegyészkonferenciákon, ahol termékeinket működés közben is bemutattuk. 

Az érdeklődőnek segítünk a feladataihoz legmegfelelőbb szoftver és hardver kiválasztásában. Ellátjuk a döntéselőkészítéshez szükséges írásos anyagokkal, termékbemutatót tartunk, vagy konkrét kérdéseire választ kérünk a fejlesztőtől, illetve gyártótól. 

A forgalmazott termékeket saját kutatási témáinkban magunk is használjuk, továbbá a fejlesztőkkel folyamatos kapcsolatban állunk, ezért vevőinknek az üzembe helyezést követően is hatékony támogatást tudunk nyújtani mind számítástechnikai, mind szakmai kérdésekben. Vevőink igénye esetén betanítást is vállalunk, és tanfolyamot is tartunk. 

Egyes esetekben szoftvereink alkalmazását hosszabb távú együttműködési szerződés keretében is támogatjuk, és részt veszünk partnerünk kutatási feladatainak elvégzésében. Tudományos munkánk eredményeit publikációk jelzik. 

Vevőink közé tartozik az ország szinte valamennyi vegyipari cége és gyógyszergyára, továbbá akadémiai intézete és kémiai tanszéke. 

Végül megemlítjük, hogy kezdeményező szerepet játszottunk a Magyar Kémikusok Egyesülete Szerves- és Gyógyszerkémiai Szakosztályának keretében szervezett QSAR és Modellezési Szakcsoport létrehozásában és működésében. A szakcsoport honlapját is társaságunk készítette és tartja karban (www.chemicro.hu/QSAR). 

horizontal rule

Kezdőlap ] [ Terméklista ] [ Hírek ] [ CheMicro Kft. ]

horizontal rule

CheMicro Kutató Fejlesztõ Kft.
H-1075 Budapest, Károly körút 1. 
Telefon: 411-0492, 411-0493    Fax: 411-0494 
E-mail: info@chemicro.hu

Adatkezelési tájékoztató

Utolsó módosítás: 2024. május 3.
© Minden jog fenntartva, CheMicro Kft., 2024.