Termékek:

Hypercube

Hypercube

A Hypercube, Inc. 1985-ben a kanadai Waterloo-ban alapított vállalat, amely molekulamodellező programok fejlesztésére és értékesítésére specializálódott. 

HypercubeA cég alapítója és jelenlegi elnöke Dr. Neil S. Ostlund, aki korábban akadémiai pozíciókat töltött be a kémia és a számítástudomány területén különböző egyetemeken. A Hypercube, Inc. központja jelenleg az Egyesült Államokban, a floridai Gainesville-ben található.

A Hypercube, Inc. szakértői - vegyészek és számítástechnikusok - szakmájuk legjobbjai közé tartoznak, akik a tudomány legújabb eredményeire támaszkodva tökéletesítik  és fejlesztik a cég programjait. Sokoldalúan felhasználható, könnyen kezelhető és mérsékelt árú szoftvereik kiválóan alkalmasak a molekulamodellezés legkülönbözőbb feladatainak megoldására. A Hypercube, Inc. termékeivel egyaránt hatékonyan képes segíteni a kémiai kutatást és az oktatást is. Termékeik felhasználóinak széles tábora, a konferenciákon való szereplések és a számtalan irodalmi hivatkozás is mutatja, hogy a cég tevékenységével a tudományos élet elismert résztvevőjévé vált.

A cég legjelentősebb terméke a HyperChem molekulamodellező program, amely PC-s környezetben Windows operációs rendszer alatt a legtöbb regisztrált felhasználót tudhatja magáénak az összes molekulamodellező program között.

További információkat talál a Hypercube, Inc. honlapján: www.hypercubeusa.com

Hírek

2011. november 29.
Megjelent a HyperChem for Windows 8.0.10

Az HyperChem 8 ingyenes javítása a cég honlapjáról tölthető le.

Új modellezési lehetőség a konfigurációs kölcsönhatás meghatározása kétszeresen gerjesztett és kétszeresen gerjesztett–egyszeresen gerjesztett rendszerekre. E módszerek csak ab initio számításoknál használhatók. Mivel kivitelezésükkor a program csak a memóriát használja, nagy rendszerekre való alkalmazásuk nem praktikus. Korábban konfigurációs kölcsönhatás számítása csak egyszeresen gerjesztet állapotra volt lehetséges.

Új paraméterkészlet (Perez et al, Biophysical Journal, 92, 3817-29) áll rendelkezésre az Amber94, Amber96 és Amber99 molekulamechanikai force fieldekhez. Ezek új értékei akkor kerülnek alkalmazásra, ha a DNA-RNA kapcsolódás C5’ atomjánál a hagyományos CT atomtípust az új CI atomtípus váltja fel.

Kijavították a Windows 7 és Vista alatt tapasztalt hibát, amely a DNA-láncok építésénél jelentkezett.

 

2011. április 1.
Megjelent a HyperChem 8. 0. 9. for Windows

Az ingyenes frissítés fő újdonsága, hogy Personal Serverként (PS) tud működni az iPhone, iPod és iPad készülékekhez. A tökéletesített Network dialógusablak megmutatja a kapcsolatban levő mobileszköz aktuális IP címét, és a PS felhasználónak lehetősége van a felhasználónév és jelszó megadására is, továbbá korlátozhatja a mobileszköz által futatható szkripteket is.

Ezzel egy időben a HyperCube kiadta a Student verzió aktualizált változatát is.

 

2011. március 28.
iHyperchem az iPhone, iPod és iPad készülékekhez

A két új alkalmazás, az iHyperChem Free és iHyperChem Level 1 a rendkívül népszerű iPhone, iPod és iPad készülékek használóinak készült.

Az iHyperChem Free lehetővé teszi molekulák megrajzolását és mentését a mobilkészüléken a szokásos HyperChem eszközök felhasználásával, mint a Select, Rotate, Translate stb.

Az iHyperChem Level 1 ezen túlmenően kapcsolatot tud létesíteni a HyperChem for Windows munkaállomáson futó példányával. A molekulák átküldhetők a kapcsolat egyik végpontjáról a másikra; a számítások a mobilkészülékről indíthatók, majd elkészültük után megjeleníthetők rajta. A mobileszköz számára a HyperChem for Windows mint Personal Server (PS) működik. Jelenleg a HyperChem Machintos és Linux operációs rendszer alatt működő változatai még nem tudnak Personal Serverként működni.

2011. május 9.
A HyperCube kiadta a Snap2Text segédprogram javított verzióját

A Snap2Text segédprogram, amely jelenleg csak Windows operációs rendszer alatt működik, a molekuladinamikai számítások bináris snapshot fájljait alakítja át szövegfájlokká. Az új program megírását az tette szükségessé, hogy a HyperChem adatszerkezete változott az évek során, s így volt biztosítható, hogy a segédprogram olvasni tudja a legújabb s a jövőben ezt követő verziók snapshot fájljait is.

Vissza a lap elejére

horizontal rule

Kezdőlap ] [ Terméklista ] [ Hírek ] [ CheMicro Kft. ]

horizontal rule

CheMicro Kutató Fejlesztõ Kft.
H-1075 Budapest, Károly körút 1. 
Telefon: 411-0492, 411-0493    Fax: 411-0494 
E-mail: info@chemicro.hu

Adatkezelési tájékoztató

Utolsó módosítás: 2024. május 3.
© Minden jog fenntartva, CheMicro Kft., 2024.