Clarivate Analytics termékek

EndNote

Rendkívül erőteljes és hatékony bibliográfiai menedzser

Az EndNote segítségével elhagyható a bibliográfia összeállítás és a teljes cikkszövegek, referenciák utáni kutatás fárasztó munkája. Minden idő és energia a kutatási célok elérésére fordítható, a szervezési munkát elvégzi az EndNote.

Csoportos hozzáférés egyetlen irodalomkönyvtárhoz
Akár 100 ember is dolgozhat egyetlen irodalomkönyvtárból, nem érdekes, hogy hol tartózkodnak helyileg vagy melyik vállalathoz tartoznak.

Évek munkájának átnézése másodpercek alatt
Keresés végezhető az irodalmi metaadatok között, a teljes cikkszövegekben, a személyes megjegyzésekben és magyarázatokban, a fájlok csatolmányai között. Az EndNote fejlett eszközeivel néhány másodperc alatt könnyen megtalálható a keresett információ.

Korlátlan keresési lehetőségek
A szakemberek közötti sikeres együttműködés stabil alapját adja, hogy tetszőleges számú hivatkozás, dokumentum és fájl tárolható és osztható meg.

Irodalomjegyzék könnyű elkészítése
Az idézetek és hivatkozások az EndNote könyvtárából közvetlenül a kéziratba helyezhetők, és a Microsoft Word programból indítva automatikus eljárással irodalomjegyzék készíthető.

Kövesse bekövetkezésükkel egy időben a változásokat
A beépített aktivitásnapló segítségével azonnal megtekinthető minden változás, amelyet a megosztott könyvtáron végrehajtottak.

Segítség a cikk megjelentetéséhez legmegfelelőbb újság kiválasztásához
Az EndNote online segítségével megtalálhatók azok az újságok, amelyek a legnagyobb valószínűséggel fogják közlésre elfogadni a kéziratot. Az elemzés a Web of Science segítségével történik, és hivatkozási kapcsolatok tízmillióinak vizsgálatán alapszik.

A teljes szöveg egyszerű megtalálása
Keresés indítható teljes szövegű PDF-dokumentumok után az előfizetett és szabadon hozzáférhető adatforrásokban. A megtalált cikket automatikusan az irodalomjegyzékhez csatolja a program.

Könyvtármegosztás és együttműködés

A munkacsoport minden tagja egyformán hozzáférhet a központi irodalomkönyvtárhoz.

Hogyan működik?

Hogyan oszthat meg egy meglévő vagy új könyvtárat?
Akár a meglevő EndNote könyvtárát akarja megosztani másokkal, akár teljesen új könyvtárat akar létrehozni, egyszerű hozzákezdeni.
A megosztás a szinkronizációs szolgáltatáson alapszik, így először létre kell hoznia EndNote fiókját, és a könyvtárat teljes mértékben szinkronizálnia kell. Ha ez még nem történt meg, a szinkronizáláshoz kattintson az eszköztár Sync ikonjára. A megosztáshoz a File/Share menüpontban kell megadnia azoknak az email címét, akikkel a könyvtárat meg kívánja osztani.
A szinkronizáláshoz szükséges idő függ a könyvtár méretétől. Mielőtt megosztaná, bizonyosodjon meg a szinkronizálás állapotáról, amely a My Library panelen helyezkedik el (Sync Status), hogy biztos legyen a könyvtár teljes szinkronizálásában, mielőtt megosztaná.

Hogyan csatlakozhat egy könyvtárhoz, amelyet valaki megosztott önnel?
Ha elfogadta a meghívást, akkor a következő lépéseket tegye meg:

Kivel oszthatók meg a könyvtárak?
Bárkivel, aki EndNote X7 vagy újabb programot használ, bárhol is legyen helyileg. A megosztás nem korlátozódik tűzfalon vagy szervezeten belüli emberekre.

Hány könyvtár osztható meg? 
Egy Windows vagy Macintosh munkaállomásról egy könyvtár osztható meg. Ezt a könyvtárat elérheti a my.endnot.com oldalról is, vagy iPadról az EndNote for iPad alkalmazás segítségével. Nincs korlátozva, hogy mások hány könyvtárat osztanak meg egy felhasználóval.

Bárhonnan hozzáférhetek a könyvtáramhoz? 
Saját megosztott könyvtárát elérheti saját számítógépén, online vagy iPadjén is. A mások által megosztott könyvtárakat csak saját számítógépéről érheti el.

Mi a teendő, ha többé nem akarom megosztani a könyvtáramat? 
Egyszerűen felügyelheti könyvtára elérési jogait a számítógépre telepített EndNote alkalmazásból, a File/Share menüpont használatával.

Egységes programkörnyezet

Kapcsolat más kutatási megoldásokkal

Az EndNote program kapcsolatot tud létesíteni más kutatói programokkal, így könnyebben bemutathatja munkáját, gyorsabban felderítheti a megfelelő erőforrásokat és egyszerűbben publikálásra alkalmas formába öntheti kutatási eredményeit. A jövőben a Thomson még több ilyen hidat kíván kiépíteni más szoftvermegoldásokhoz alkalmazásprogramozási felülete (API) felhasználásával.

EndNote + ResearcherID - Publikációs lista bemutatása
Hozzon létre online profilt, amely bemutatja önt és tudományos munkáját, s biztosítja, hogy mások pontosan megismerjék eredményeit. Adjon lehetőséget kollégái számára, hogy gyorsan megtalálják már publikált munkáit, és azonosíthassák önt mint lehetséges együttműködő partnert.

EndNote + Web of Science - A legmegfelelőbb tudományos forrás megtalálása
A kutatási anyag gyűjtése során könnyen válthat az EndNote és a Web of Science program között. Az EndNote könyvtár szinkronizálását követően a Web of Science irodalmi adatainál automatikusan megjelennek a vonatkozó hivatkozási számok és egy Related Records link. (A szolgáltatás használatához Web of Science előfizetés szükséges).
A Related Records a Web of Science hivatkozási kapcsolatrendszere alapján keresi meg azokat az irodalmakat, amelyek azonos hivatkozásokat tartalmaznak az önéivel, így a valóban releváns kutatásokat sokkal gyorsabban találja meg, mint a hagyományos téma vagy szerző alapján történő keresés.

Adatok átvétele az EndNote-ba más adatbázisokból
Az irodalmak több száz online adatbázisból egyetlen egérkattintással az EndNote könyvtárba vihetők át.

EndNote API (alkalmazásprogramozási felület) fejlesztőknek
A program egyedi műveletekkel és adatkapcsolati lehetőségek bővíthető.

A fejlesztéshez EndNote Developmet Kit (EDK) igényelhető, mely kódolási példákat, fejlesztői környezetet biztosít az objektum orientált programozáshoz C vagy C++ nyelven.
A fejlesztőknek ismerniük kell az alkalmazásfejlesztés eszközeit. Az API elérhető mind Macintosh, mind Windows operációs rendszerhez, és ezekben a jelzett kivételektől eltekintve egyformán működik. Az EndNote programhoz szorosan kapcsolódó alkalmazásokhoz az egyéni és külső fejlesztő partnerek számára egyaránt ajánlott az EndNote API használata.
A kereskedelmi vagy szélesebb körű felhasználásra szánt szoftver fejlesztőjének szerződést kell kötnie a gyártóval az API, a Software Development Kit és bármely kapcsolatos eszköz, dokumentáció vagy programkód legális használatához.

horizontal rule

Kezdőlap ] [ Terméklista ] [ Hírek ] [ CheMicro Kft. ]

horizontal rule

CheMicro Kutató Fejlesztõ Kft.
H-1075 Budapest, Károly körút 1. 
Telefon: 411-0492, 411-0493    Fax: 411-0494 
E-mail: info@chemicro.hu

Adatkezelési tájékoztató

Utolsó módosítás: 2024. március 1.
© Minden jog fenntartva, CheMicro Kft., 2024.