Termékek:

Schrödinger

Az 1990-ben alapított Schrödinger, Inc. magántulajdonú vállalat, amely célkitűzése, hogy magas színvonalú számítási módszerek kifejlesztésével forradalmasítsa a gyógyszerfelfedezés tudományát. Programjaikat világszerte sikerrel hasznosítják a valós problémák megoldására szolgáló kutatások során. Közelítőleg 300 alkalmazottat foglakoztat, és üzleti tevékenysége kiterjed az Amerikai Egyesült Államokra, Európára, Japánra, Indiára, valamint partnerei révén Kínára és Koreára is.

A Schrödinger világszinten vezető a molekuláris szimulációk és vállalati méretű informatikai megoldások terén, ügyfelei között megtalálható az összes nagy gyógyszeripari és biotechnológiai vállalat, továbbá az anyagtudományi kutatásokkal foglakozó tudósok is. Emellett a Schrödinger szoros együttműködést alakított ki a biotechnológia, gyógyszeripar, vegyipar, elektronikai ipar területeken tevékenykedő vállalatokkal, és segítséget nyújtott a Nimbus Therapeutics, Morphic Therapeutic és Relay Therapeutics megalapításában. A befektetők között megtalálható David E. Show és Bill Gates. Az alaptudományi kutatásokra irányuló, hosszú időn keresztül tartó jelentős ráfordításokkal a vállalat tudományos áttörést ért el a gyógyszerfelfedezés és anyagtudomány számos területén. A Schrödinger tudósai nevéhez fűződik számos, szakértők által magasra értékelt és gyakran hivatkozott tudományos publikáció.

A Schrödinger elnöke Ramy Farid, Ph. D, a Rutgers University korábbi oktatója.

További információkat talál a Schrödinger, Inc. honlapján: www.schrodinger.com

Hírek

2017. október 5., New York, USA
A Schrödinger és Jang-Joo Kim professzor (Söuli Nemzeti Egyetem, Dél-Korea) bejelentette jövőbeli tudományos együttműködésüket a szerves fénykibocsájtó diódák (Organic Light Emitting Diode, OLED) alapanyagainak kémiai szimulációk felhasználásával történő kifejlesztésére

Kim professzor a Koreai Tudományos és Technológiai Akadémia tagja, a Szerves Fotonika Laboratórium igazgatója és a Söuli Nemzeti Egyetem tanára. A Kim professzor széles körű elismertségnek örvend a szerves fénykibocsájtó diódák (OLED) alapanyagainak fejlesztése terén, mint vezető kutató.

A Schrödinger Material Science Suite programcsomagja a szerves elektronikus anyagok tulajdonságainak kiszámításához a kvantummechanikai és a GPU-gyorsított molekuladinamikai eljárásokat használja fel, így páratlan hatékonyságot és pontosságot ér el. Emellett biztosítja a munkafolyamatok automatizálásának lehetőségét is. A továbbiakban a Schrödinger szoros együttműködésben fog dolgozni a Szerves Fotonika Laboratóriummal, hogy annak számítástechnikai lehetőségeit magasabb szintre emelje az OLED-anyagok szintézisének elemzéséhez és optimalizálásához. Az így létrehozott előnyösebb tulajdonságú anyagok a későbbiekben beépítésre kerülnek a műszeregységekbe, ami a kijelzők és fénykibocsájtó egységek új generációjához vezethet.

„A Schrödinger Material Science Suite lehetővé teszi a kondenzált fázisú anyagok és elszigetelt rendszerek elemzését, ami számunkra módot ad arra, hogy a megfelelőnek talált rendszereket egy összetettebb módszerrel vegyük szemügyre” – mondta Kim professzor. Ehhez Dr. Mathew D. Hall, a Schrödinger anyagtudományi üzletágának alelnöke hozzátette: „A mi eszközeink komoly előnyt biztosítanak az új szerves elektronikus anyagok fejlesztésén dolgozó kutatóknak. Örömmel várjuk a Kim professzorral közös munkát, amelyben összekapcsoljuk a kísérleteket a számítógépes szimulációkkal, előmozdítva ezzel ennek a fontos technológiai területnek a fejlődését.”

J. J. Kim és munkatársai a közelmúltban beszámoltak egy sikeres vizsgálatról, amelyben a Schrödinger Material Science Suite programcsomagot használták az OLED-anyagok belső kvantumhasznosítási jellemzőit befolyásoló tulajdonságok vizsgálatára.
A cikk elérhetősége: Nature Communications 8, Article number: 791 (2017).

2017. szeptember 19., New York, USA
A Petra Pharma és a Schrödinger kutatási együttműködést jelentett be

A több célkitűzést is tartalmazó kutatási együttműködés a rákos és anyagcsere-betegségek kezeléséhez kíván új gyógymódokat kifejleszteni. A Schrödinger időszakonkénti kifizetést és részvényeket kap a Petra Pharmától

A megállapodás értelmében a Schrödinger számítógépes gyógyszerfelfedező rendszere részt vesz a rákos és anyagcsere-betegségek kezelésénél használható újszerű kismolekulás anyagok tervezésében, ezzel segíti a Petra enzimekre irányuló kutatásait. A Schrödinger a preklinikai, klinikai és kereskedelmi szakaszok végpontjaiban időszakos kifizetéseket kap, továbbá részvényeket a Petra Pharma vállalatban. Az együttműködésről további részleteket és pénzügyi feltételeket nem hoztak nyilvánosságra.

„A Schrödingerrel való együttműködés számunkra hozzáférést biztosít a gyógyszerfelfedezésben használatos élvonalbeli számítógépes eszközökhöz” – nyilatkozta Brian O’Callaghan, a Petra Pharma elnök-vezérigazgatója. „Ezt összekapcsolva a mi tapasztalatunkkal az újszerű enzimcélpontok terén, megalapozott reményeink lehetnek, hogy ez a társulás segíti majd új lehetséges gyógyászati eljárások megtervezését és kifejlesztését mindazon rákos és anyagcsere-betegségben szenvedő emberek számára, akik jelenleg csak korlátozott gyógyászati lehetőségeket kapnak.

„Örömmel várjuk a közös munkát a Petra igen tehetséges kutatócsoportjával, s hogy segíthessünk felgyorsítani az új terápiás eljárások felfedezését” – jelentette ki Ramy Farid, a Schrödinger elnök-vezérigazgatója. „Ez a partnerség kiemeli számítógépes gyógyszerfelfedezési programrendszerünk sokoldalú felhasználhatóságát. E rendszer támogatni fogja a Petra erőfeszítéseit újszerű gyógyszerek tervezéséhez, amelyek fontos hatással lehetnek a betegek életére.”

A Petra Pharma befektetői csoportjának tagjai az AbbVie, Alexandria Venture Investments, ARCH Venture Partners, Eli Lilly and Company, 180 Degree Capital Corp., Empire State Development's Innovate NY Fund, Johnson & Johnson Innovation - JJDC, Inc., Partnership Fund for New York City, Pfizer Venture Investments, Watson Fund és a WuXi PharmaTech.

A Petra Pharma Corporation
A Petra Pharma gyógyszerfejlesztő vállalat, amely azokra az új enzimcélpontokra összpontosítja figyelmét, amelyek központi szerepet játszanak számos fontos sejtfolyamatban, többek között a sejtosztódás, növekedés, mozgás és jeladás során. A Petra Pharma olyan, ezeket a sejtfolyamatokat befolyásoló kismolekulás gyógyszerek kifejlesztésével foglalkozik, amelyek a rákos és anyagcsere-betegségek kezelésében és gyógyításában használhatók. A vállalatot 2016-ban alapították azzal a céllal, hogy elősegítsék Dr. Lewis Cantley (Weil Cornell Medical Center) és Dr. Nathanael Gray (Harvard Medical School és Dana-Farber Cancer Institute) világ élvonalába tartozó kutatásait. A Petra Pharma központi irodája és laboratóriuma az Alexandriai Center for Life Science-ben helyezkedik el, amely New York első és egyetlen élettudományi felsőfokú intézménye.

2017. szeptember 7.
Bejelentették a Schrödinger 2017-3 megjelenését

Ez a negyedéves kiadás a szoftver kezelését könnyítő fejlesztéseket és a számítási teljesítményt növelő újításokat tartalmaz a programcsomag egészében.

Ezek közül kiemelendő az új FEP Mapper Panel, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy könnyebben adjanak új vegyületeket a befejezett FEP-számításokhoz, hatékonyabban értelmezhessék az adataikat az aktivitásértékek és korrelációanalízis segítségével, és FEP-számításokat futtassanak több száz vegyületre egyetlen munkameneten belül.
Részletek...

2017. 07. 26., New York, USA
A Schrödinger és Jeffrey Wiggins professzor, a University of Southern Mississippi oktatója közös kutatási programot indított a polimerek és nagy teljesítőképességű anyagok számítógéppel segített tervezésének és fejlesztésének előmozdítása érdekében

Wiggins professzor a School of Polymers and High Performance Materials igazgatója és a University of the Southern Mississippi egyetemi docense. A professzor szakterületén belül széles körben ismert mint a légiközlekedésben és űrhajózásban használt anyagok szakértője.

A Schrödinger anyagtudományi programcsomagja, a Material Science Suite kiemelkedő a munkafolyamatok automatizálása és az anyagjellemzők becslése terén, és lehetővé teszi a kvantummechanikai és GPU-gyorsított molekuladinamikai számítások alkalmazását a polimerek döntő fontosságú tulajdonságainak megjóslására. A Schrödinger a továbbiakban szoros együttműködésben a Wiggins-csoporttal tökéletesíti programcsomagját, hogy még jobb képességekkel rendelkezzen a polimerek elemzésének és optimalizálásának feladataihoz, s így segítségével olyan polimerek legyenek megtervezhetők, amelyek az eddigieknél eredményesebben használhatók fel az iparban a nagy teljesítőképességű összetett anyagok előállításánál.

„A Schrödinger gyors ütemben fejleszti a polimerkutatásban alkalmazható, atomi szintű kémiai szimulációk elvégzésére alkalmas szoftvereit, amelyek bizonyítottan pontosak, gyorsak és könnyen felhasználhatóak. Az egyetemi hallgatók mindennapi szinten használják a Schrödinger szimulációs eszközeit a szintetikus kísérletek irányának kijelölésére, és az eredmények értékelésére és megjelenítésére. Ez gyorsítja az újdonságok kidolgozását, és jobb eredmények elérését teszi lehetővé. A University of Southern Mississippi szervezetén belül működő The School of Polymers and High Performance Materials rendkívüli örömmel fogadja, hogy a Schrödinger akadémiai partnere lehet, és várja, hogy a szoftverekkel ellátva a polimertudományi közösség része legyen” – mondta Wiggins professzor. Dr. Mathew D. Hall, a Schrödinger anyagtudományi üzletágának alelnöke hozzátette: „A mi programjaink komoly előnyöket biztosítanak az új polimerek kifejlesztésén dolgozó kutatóknak. Örülünk, hogy együtt dolgozhatunk Wiggins professzorral, s összekapcsolhatjuk a szimulációkat és a kísérleti munkát, ezzel is elősegítve ennek a fontos kutatási területnek a fejlődését.”

2017. július 20., Osaka, Japán és New York, USA
A Takeda és a Schrödinger többéves és többcélú kutatási együttműködése

Az újszerű együttműködési megközelítés keretében a Schrödinger független módon fogja vezetni a felfedező kutatásokat, míg a Takeda biztosítja a szerkezeti biológiai hátteret, és opcióval rendelkezik a fejlesztések terén és a szabadalmaztatott programok üzleti térre vitelében.

A Takeda Pharmaceutical Company Limited (TSE: 4502) és a Schrödinger, Inc., ma bejelentette, hogy többcélú kutatási együttműködésbe kezdenek, amely célkitűzései igazodnak a Takeda fő terápiás területeihez. Ez az egyedülálló tudományos program egyesíteni fogja a Schrödinger in silico gyógyszerfelfedezési eszközeit a Takeda mélyreható terápiás ismereteivel és szerkezeti biológiai szakértelmével. Az egyszerűségre és gyorsaságra összpontosítva, a Schrödinger irányítja majd a többcélú felfedezési erőfeszítéseket, míg a Takeda biztosítja a fehérjék kristályszerkezeteit, amelyek segítik a Schrödingert, hogy számítástechnikai eszközeivel útmutatást adjon az új hatásos vegyületek megtervezéséhez. A Schrödinger fedezi a felfedezési munkálatok költségeit.

„A Schrödinger kezdeményező készsége és forradalmian új számítógépes kémiai rendszere az alapvető indokok, amiért a Takeda a Schrödingerben látta a megfelelő stratégiai partnert” – nyilatkozta Stephen Hitchcock PhD, a Takeda kutatási vezetője. „Üzleti modelljében a Takeda kölcsönös előnyöket nyújtó együttműködésekre összpontosít, amelyek tőkét kovácsolnak a két fél egymást kiegészítő képességeiből, s felgyorsítják az új terápiás eljárások felfedezését a betegeik számára. Jelen esetben a felfedezés területén a Schrödingeré a vezető szerep, s a Takeda támogatást ad ehhez, saját szerkezeti biológiai csoportját és terápiás területen megszerzett szakértelmét felhasználva.”

A két cég közötti megállapodás feltételei szerint a Takeda kizárólagos opciót birtokol a Schrödingertől a kutatási programok szabadalmaztatására meghatározott gazdasági feltételek mellett, beleértve a preklinikai, klinikai és kereskedelmi határpontokat is, 170 millió dollárig programonként. Továbbá a Takedát illetik a későbbi kereskedelmi tevékenységből származó jogdíjak is. További üzleti részleteket nem hoztak nyilvánosságra.

„Nagy várakozással tekintünk a Takedával létesítendő partneri viszonyra, és hogy munkába állítsuk annak biológiai és fejlesztési szakértelmét a mi számítógépes kémiai és gyógyszerfelfedezési lehetőségeinkkel a kutatási programok előrehaladása érdekében” – említette Ramy Farid, PhD, a Schrödinger elnöke. „Ez a szövetség megadja számunkra a lehetőséget, hogy teljes mértékben kiaknázzuk a számítástechnikai platformunkban rejlő lehetőségeket az új gyógyászati eljárások minél gyorsabb kifejlesztése érdekében.”

2017. június 19., New York, USA
A Schrödinger részt vesz a 2. Cowen and Company FutureHealth konferencián

A Schrödinger, Inc., ma bejelentette, hogy Ramy Farid, a Schrödinger elnöke részt vesz a 2. Cowen and Company FutureHealth konferencián. Előadásának címe „Szoftvervezérelt tudomány: Esettanulmányok az alkalmazott adattudományban/elemzésben”.

2017. június. 6.
Bejelentették a Schrödinger 2017-2 megjelenését

Ez a negyedéves kiadás a szoftver kezelését könnyítő fejlesztéseket és a számítási teljesítményt növelő újításokat tartalmaz.
Részletek...

2017. február 26.
Bejelentették a Schrödinger 2017-1 megjelenését

Ez a negyedéves kiadás a szoftver kezelését könnyítő fejlesztéseket és a számítási teljesítményt növelő újításokat tartalmaz.
Részletek...

2017. január 24., New York, USA
A Schrödinger szélesebb anyagtudományi lehetőségeket nyújt a QUANTUM ESPRESSO segítségével

A Schrödinger, Inc. és a Quantum Espresso Foundation örömmel jelenti be a QUANTUM ESPRESSO sűrűségfunkcionál (DFT, Density Functional Theory) modellező program beillesztését a Schrödinger Material Science Suite programcsomagjába, amely így kiterjedtebben használható szimulációk elvégzésére az ipari és akadémiai laboratóriumokban. A Schrödinger Material Science Suite 2016. decemberi kiadása tartalmazza először a csatolófelületeket a QUANTUM ESPRESSO programhoz, amelyek segítségével előkészíthetők a számítások, megfelelően kivitelezhetők az elemzések, így a kristályos anyagok és felületek vizsgálata könnyebb lesz mind a szakemberek, mind a kezdő modellezők számára. Ez az új feljesztés a Schrödinger és a Quantum Espresso Foundation folyamatban levő együttműködésének eredménye.

A QUANTUM ESPRESSO élenjáró nagy teljesítményű, nyitott forráskódú kvantummechanikai szoftver az anyagok nanoméretű modellezéshez. Világszerte széles felhasználói körrel rendelkezik, és számos számítógépes anyagfejlesztési kutatásnak alapvető eszköze. Ez idáig a QUANTUM ESPRESSOT-t sikerrel alkalmazták már sokféle feladat megoldásánál, beleértve a termoelektromos energiaátalakítást, fotovoltaikus számításokat és katalízist.

A Schrödinger már több mint 20 éve fejleszt számítógépes eszközöket a kémiai felfedező kutatás számára. A QUANTUM ESPRESSO ki fogja terjeszteni a Schrödinger programcsomagjának alkalmazhatóságát olyan területekre is mint például a periodikus „kemény” anyagok (kristályszerkezettel rendelkező kémiai anyagok). „Megelégedésünkre szolgál, hogy együtt dolgozhatunk a Schrödingerrel a QUANTUM ESPRESSO beillesztésén a Schrödinger magas szintű anyagmodellező környezetébe. Az együttműködés eredményeképpen egy szélesebb és sokszínűbb felhasználói réteg számára biztosítunk egyszerű hozzáférést a modellépítőhöz, számítási felületekhez és munkafolyamatokhoz” – mondta Dr. Stefan Broni, az olasz Scuola Internazionale Superiore di Studi Avanzati (SISSA) fizikaprofessora és a Quantum Espresso Foundation alapítója. „A QUANTUM ESPRESSO egy kimagasló képességű program a periodikus anyagok szimulációs vizsgálataihoz. Izgatottan várjuk, hogy elérhetővé tegyük a Material Science Suite programcsomagban az alapvető elemzések, valamint a kristályszerkezet felderítés és optimalizálás automatizálásához” – tette hozzá Mathew D. Halls, a Schrödinger anyagtudományi üzletágának alelnöke.

Röviden a QUANTUM ESPRESSO-ról

A QUANTUM ESPRESSO a legszélesebb körben használt nyílt forráskódú kvantummechanikai anyagmodellező program, amely a sűrűségfunkcionál elméletet és a síkhullám pszeudopotenciál módszert használja. Évente több mint 1000 olyan tudományos közlemény jelenik meg, amelyben a QUANTUM ESPRESSO-t használták a számításokhoz. A programot elméleti anyagtudományi szakemberek írták és használják, s egyre népszerűbb a szűkebb szakaterületén kívül is, beleértve a kémiát, biokémiát, kísérleti fizikát, földtudományt, bolygótudományt és a mérnöki tevékenységeket. A Quantum Espresso Foundation az Egyesült Királyságban bejegyzett nonprofit vállalat, amely küldetésének tekinti, hogy elősegítse a kvantummechanikai anyagmodellezés területén a magas szintű tudományos szoftverek fejlesztését, fenntartását és elterjedését, továbbá előmozdítsa az oktatást és továbbképzéseket a kapcsolatos területeken.

2017. január 15.
Bejelentették a Legkitűnőbb alkalmazott anyagtudományi publikációk versenyének győztesét

A Schrödinger gratulált a győztes cikk szerzőinek, akik megnyerték a 2016. évi  Legkitűnőbb alkalmazott anyagtudományi publikációk versenyét:

Im, Jang, Kim és Choi (Korea Advanced Institute of Science and Technology, Department of Chemical and Biomolecular Engineering) “Maximizing the catalytic function of hydrogen spillover in platinum-encapsulated aluminosilicates with controlled nanostructures" című tudományos értekezése a Nature Communications folyóiratban jelent meg.

Elismerést kaptak a második helyen végzett cikk szerzői is:

Armakovic, Armakovic és Koziel: „Optoelectronic properties of curved carbon systems” című írását a Carbon szaklapban tették közzé.

A versenyt a Schrödinger igen sikeresnek értékelte. Nagyszerű munkák kiemelkedő gyűjteménye alkotta az anyagát, amelyek megmutatták a Schrödinger Material Science Suite széles körű alkalmazhatóságát. A győztes publikációt számos feltétel alaján választották ki, beleértve a közlő szaklap impakt faktorát, a felfedezés fontosságát, a Material Science Suite felhasználásának mértékét és az erdemények alkalmazási területének jelenlegi fontosságát.

A Schrödinger köszönetét fejezte ki minden szerzőnek, aki a versenyre benyújtotta munkáját, s várakozással tekint az év vége felé megnyitandó, új verseny elébe.

A Legkitűnőbb alkalmazott anyagtudományi publikációk versenyét a Schrödinger az alábbiak szerint hirdette meg:

A díj egy Exxact Material Science System, amelyet a Schrödinger és partenere, az Exxact közösen biztosít. A rendszer teljesen előkészített a Schrödinger Material Science Suite segítségével végezhető atomi szintű szimulációkra.

A jelentkezőnek lektorált folyóiratban közzétett, olyan munkát tartalmazó cikkel kell rendelkeznie, amelyben használták a Material Science Suite programot. Több cikkel rendelkezők mindegyik cikkel külön-külön is benevezhetnek a versenyre. Minden publikáció beküldhető online is. A szervezők arra biztatják a jelentkezőket, hogy használják az Executive Summary lehetőségét, amelyben kiemelhetik, miért gondolják, hogy cikkük győztes lehet. A győztes publikációt számos szempont alapján választják ki, többek között figyelembe veszik a Material Science Suite alkalmazásának mértékét, a kutatás jelentőségét és a jelenlegi valós problémák megoldásához adott segítségét, továbbá a közlő újság impakt faktorát.

A jelentkezés határideje 2016. december 31, a győztest 2017. január 15-ig értesítik.

2016. december 1.
Bejelentették a Schrödinger 2016-4 megjelenését

Ebben a kiadásban megtalálható a megújult Maestro és Phase program. A felhasználói visszajelzések alapján teljesen átalakított Maestro felület gyorsabb megismeréséhez oktatóanyag is készült.
További részletek...

2016. október 18., New York, USA
A Schrödinger és a Tsinghua Egyetem Kiválósági Centrumot alapít a szerkezetalapú gyógyszerfelfedezés támogatására Kínában

A Schrödinger és a kínai Tsinghua Egyetem Gyógyszertudományi Iskolája megegyezést kötött egy Kiválósági Centrum felállítására a szerkezetalapú gyógyszerfelfedezés elősegítésére a Tsinghua Egyetemen. A szerződés pontjainak értelmében a Schrödinger szolgáltatja a számítógépes kémia szoftvereket a Kiválósági Centrum számára, és együttműködik az egyetemmel, hogy megfelelő környezetet teremtsenek a kutatók számára az egyetemen, és másutt is Kínában, a Schrödinger gyógyszerfelfedező megoldásainak felhasználásához.

„Megtisztelő számunkra, hogy a Tsinghua Egyetem, a kitűnő és világszerte nagyra becsült intézmény minket választott technológiai platformjának” – mondta a Schrödinger elnöke, Dr. Ramy Farid. „Szoftverünk már bizonyította sikerességét a gyógyszerfelfedező kutatási programokban, és izgatottan várjuk a lehetőséget, hogy megosszuk technológiánkat a kínai kutatókkal és partnereinkkel.”

A Kiválósági Centrum arra fog összpontosítani, hogy magasabb szintre emelje a Tsinghua Egyetem kutatóinak szakértelmét és tudását azáltal, hogy továbbképzéseket tart a felhasznált számítógépes kémiai elméletekről és a Schrödinger szimulációs eszközeinek alkalmazásairól a gyógyszer-felfedezési folyamatokban. Emellett a megállapodás feltételei szerint a Schrödinger és a Tsinghua Egyetem kutatási együttműködést is folyatathat a mindkét fél számára érdekes témákban.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy a Schrödingerrel dolgozhatunk együtt, amely vállalat egyértelműen a tudományos és technológiai vezető ezen a téren„ – nyilatkozta Sheng Ding , a Tsinghua Egyetemen működő Gyógyszerészeti Tudományok Iskolájának dékánja. „Nagyon büszkék vagyunk Kiválósági Centrumunkra, amely támogatja a Tsinghua Egyetem oktatási küldetését. A mi elismert szerkezeti biológiai kapacitásunkkal együtt eszközöket fog adni a kínai tudósoknak új gyógyszerek és terápiás eljárások kifejlesztéséhez, ezzel javítva az emberek egészségét.”

2016. augusztus 23.
Bejelentették a Schrödinger 2016-3 megjelenését

Ebben a kiadásban is lehetőség lesz a megújult Maestro béta tesztelésére, és visszajelzések küldésére. Emellett az új kiadás a szoftver egészében felhasználási könnyítéseket és teljesítménybeli javításokat tartalmaz.Részletek...

2016. június 2.
Bejelentették a Schrödinger 2016-2 megjelenését

Ebben a kiadásban lehetőség lesz a megújult Maestro béta tesztelésére, és visszajelzések küldésére. Emellett az új kiadás a szoftver egészében felhasználási könnyítéseket és teljesítménybeli javításokat tartalmaz.Részletek...

2016. május 3., New York, USA
A Schrödinger bejelentette, hogy társalapítóját a National Academy of Sciences sorai közé választották

A National Academy of Sciences (NAS) tagjává választotta Richard A. Friesnert, a Columbia Egyetem professzorát. A NAS kitűnő tudósok civil, nonprofit szervezete, amely azt a feladatot vállalta fel, hogy tanácsokkal látja el a nemzetet a természettudományok és a technológia területén felmerülő kérdésekben. A tudósokat kollégáik választják a NAS tagjává, ezzel ismerve el kiemelkedő és folyamatos tudományos munkájukat. A NAS tagjának lenni széles körben egyértelműen elismert jele a szakmai kiválóságnak, és az egyik legnagyobb megtiszteltetésnek tekintik, amelyet egy tudós kaphat.

Amellett, hogy a Schrödinger társalapítója, Friesner professzor a Schrödinger Tudományos Tanácsadó Testületét is vezeti, és tagja a cég igazgatótanácsának is. „Gratulálunk Rich-nek e hatalmas elismeréshez – mondta Dr. Ramy Farid, a Schrödinger elnöke – Rich jelentős hozzájárulása a tudományhoz a Schrödinger DNS-ének alkotórésze; áthatja a cég világképét, s utat mutat számunkra ahhoz, hogy olyan áttörő eredményeket tudjunk elérni, amelyek érzékelhető mértékben emelik az emberek életminőségét.” Ezen túlmenően még hozzáfűzte: „Nagyon élénkítő volt egy olyan hatású tudóssal dolgozni, mint Rich, és nagy várakozással tekintünk elébe az elkövetkező sok év eredményes együttműködésének.”

2016. április 4.
A Gilead Sciences 1,2 milliárd dollárért megvásárolta a Schrödinger által alapított Nimbus Therapeutics leányvállalatát, a Nimbus Apollo céget, amely jelentős sikereket ért el a Schrödinger programok alkalmazásával

A Gilead Sciences, Inc. és a Nimbus Therapeutics, LLC bejelentették, hogy a vállalatok megállapodást írtak alá, amelynek értelmében a Gilead megvásárolja a Nimbus Therapeutics leányvállalatát, a Nimbus Apollo céget. Az üzlet létrejöttében meghatározó szerepe volt annak, hogy a Nimbus Apollo jelentős sikereket ért el az acetil-koenzim A (ACC) inhibitorok számítógéppel segített tervezésében a Schrödinger szerkezetalapú gyógyszertervezési moduljainak (Glide, Prime, WaterMap) alkalmazásával. A megállapodás kimagasló elismerése a Schrödinger szoftverek gyógyszerkutatásban betöltött jelentős szerepének és felhasználhatóságának. Részletek...:

2016. február 25.
Bejelentették a Schrödinger 2016-1 megjelenését

Ez a negyedéves kiadás a szoftver kezelését könnyítő fejlesztéseket és a számítási teljesítményt növelő újításokat tartalmaz. Részletek...

2016. január 11., New York, USA
A Schrödinger bejelentette, hogy kutatási együttműködésre lép a Pfizerrel

A Schrödinger és a Pfizer közötti együttműködés keretében a két vállalat munkatársai közösen fejlesztenek ki egy olyan számítási modellt, amely alkalmas bioterápiás anyagok kulcsfontosságú tulajdonságainak becslésére. A Pfizer fogja szolgáltatni a kísérleti adatokat, amelyek alapján a Schrödinger tudósai a feladat elvárásainak megfelelő számítási modellt próbálnak kidolgozni. Emellett mindkét vállalat munkacsoportjai megpróbálnak olyan, a jövőben vizsgálandó rendszereket kiválasztani, amelyekre alkalmazható a kifejlesztett technológia.

„A Schrödinger jelentős tudományos áttörést ért el az utóbbi években a fehérjék és ligandumok szerkezetének meghatározásában és hatásosságának megjóslásában, amely jelentős hatást gyakorolt a gyógyszerfelfedezés területére” – nyilatkozta Dr. Ramy Farid, a Schrödinger elnöke és igazgatótanácsi tagja. „Nagy örömünkre szolgál, hogy közösen dolgozhatunk egy olyan technológia kifejlesztésében, amely várhatóan sikerrel lesz alkalmazható a gyógyszerkutatásban.”

2015. december 22.
Megjelent a Schrödinger új tudományos publikációja: „Atomi mértékű szimuláció szerves optoelektronikus anyagok elemzéséhez, optimalizálásához és gyorsabb kifejlesztéséhez”

A Schrödinger legújabb anyagtudományi publikációjának létrejöttekor a Schrödinger tudósai felkérést kaptak, hogy részt vegyenek egy, a Journal of the Imaging Society of Japan számára készülő cikk munkálataiban. A cikkben a Material Suite anyagtudományi szoftvercsomag felhasználási lehetőségeit mutatják be a szerves félvezetők elemzésében és optimalizálásában, különös tekintettel az OLED-alkalmazásokra.

A teljes cikk megtekintése...

2015. december 15.
Megjelent a Schrödinger új anyagtudományi publikációja: „Töltéshordozók mobilitásának becslése amorf szerves anyagokban korrigált random walk-módszerrel”
A cikket a SHARP Electronics vállalattal közösen végzett munka keretében írták. A SHARP és a Schrödinger tudósai közösen dolgoztak egy olyan új módszer kifejlesztésén, amely alkalmas töltéshordozók mobilitásának megjóslására amorf szerkezetű anyagokban. A módszer a lehető legkevésbé bonyolult modellen alapszik, így jól beilleszthető azon virtuális anyagtudományi kutatófolyamatokban, amelyek szerves félvezetők kifejlesztését célozzák meg.

A teljes cikk megtekintése...

2015. december 8.
A Schrödinger győztes poszterrel szerepelt a 228. ECS Meetingen

Dr. Stuart Murdock, a Schrödinger munkatársa, győztes posztert mutatott be a 228. ECS Meeting A02 szekciójában. Dr. Murdock kvantumkémiai alapú genetikus optimalizációt alkalmazott az elektromos áram tárolására szolgáló elemek elektrolitkomponenseinek meghatározásárhoz. Az általa alkalmazott automatizált számítási folyamat olyan input molekulaszerkezeteket hozott létre, amelyek a célzott tulajdonság-karakterisztikával rendelkeznek, és egyszerre maximalizálta a redukciós potenciált és minimalizálta az oxidációs potenciált a molekulajelölteknél.

Bővebben az alkalmazott eljárásról...

A poszter megtekintése...

2015. november 23.
A Schrödinger munkatársának cikke a FEP+ modulról – “Pontos kötődési szabadenergia-számítások a fragmens-optimalizációban” – a JCIM címlapján szerepel

A Journal of Chemical Information and Modelling szerkesztőbizottsága Dr. Thomas Steinbrecher cikkét választotta a szakfolyóirat novemberi számának címlapjára. Dr. Steinbrecher, a Schrödinger application scientist munkatársa – és kollégái a FEP+ szabadenergia-perturbációs számítását használták a vegyületek relatív kötődési erősségének meghatározásához. A FEP+ algoritmusa már korábban bizonyított gyógyszerszerű vezérmolekulák vizsgálatánál.

2015. november 12.
Bejelentették a Schrödinger 2015-4 megjelenését

Ez a negyedéves kiadás a szoftver kezelését könnyítő fejlesztéseket és a számítási teljesítményt növelő újításokat tartalmaz. Részletek...

2015. augusztus 14.
Bejelentették a Schrödinger 2015-3 megjelenését

A Schrödinger programcsomag negyedéves kiadásának legjelentősebb újítása, hogy a 2015-3 verziótól kezdve minden molekulamechanikán alapuló számításnál az OPLS3 lesz az alapértelmezett force field. Az OPLS3 megalkotása betetőzését jelentette a Schrödinger fejlesztői és számos akadémiai tudományos tanácsadó megfeszített és kiterjedt erőfeszítéseinek. Az OPLS3 paraméterei kvantumkémiai számítások útján kapott és kísérletileg meghatározott adatok kombinációjából származnak, s az eredmény egy forradalmian új force field. Az OPLS3 új tökéletesített paramétereket tartalmaz fehérjék és nukleinsavak modellezéséhez, és a kis molekulákra vonatkozó torziós paraméterei már lefedik az igényelt kémiai tér 95%-át. Ez a lefedettség az MMFF force field esetében 6%, míg az OPLS_2005 esetében 26%.

Az OPLS3 force field használata pontosabb eredményeket biztosít a kötődési affinitás számításánál, ligandum vagy szerkezetalapú virtuális szűrésnél, a fehérjeszerkezetek meghatározásánál, konformációanalízisnél és még számos más területen.

Részletek...

2015. június 30., New York, USA
A Schrödinger együttműködésre lépett a Catalyst Inc. japán vállalattal

A Schrödinger bejelentette, hogy megállapodást írt alá a Dr. Kazuki Ohno vezette Catalyst Inc. céggel. Ennek értelmében a Schrödinger termékek japánbeli forgalmazója és piaci képviselője a Catalyst Inc. lesz.

Dr. Kazuki Ohno, mielőtt elindította 2014-ben saját vállalatát, a Catalyst Inc.-et, az Astellas Pharma Inc. szenior kutatója volt, amikor is munkája során kiterjedten használta a Schrödinger gyógyszerfelfedező megoldásait. „Dr. Ohno értékes tudása és szakismerete jól ki fogja egészíteni saját munkacsapatunk képességeit” – nyilatkozta Dr. Ramy Farid, a Schrödinger elnöke, aki emellett hozzátette: „a Catalysttal való közös munka lehetőséget teremt arra, hogy felhasználjuk Dr. Ohio elmélyült tudását a Schrödinger technológiái, különösen a gyógyszerkutatás terén. E tudás és a munkatársi hálózat lehetővé teszi, hogy még magasabb szintre emeljük üzleti jelenlétünket Japánban, és még jobb szolgáltatásokat tudjunk nyújtani felhasználóinknak.

„Nagyon elégedettek vagyunk, hogy képesek voltunk megvalósítani ezt a fontos együttműködést a Schrödingerrel, amely élvonalbeli saját fejlesztésű számítási technológiájának köszönhetően vezető a gyógyszerfelfedezés és a hozzá tartozó terméktámogatás világában” – mondta Dr. Ohno. Majd hozzátette: „A Catalystnál célkitűzésünk a gyógyszerek kifejlesztésének meggyorsítása a Schrödinger magas szintű tudományos hátterének és a Japánban jelenleg fellelhető legjobb gyógyszerfelfedezési és számítási erőforrások ötvözésével.

2015. május 14.
Bejelentették a Schrödinger 2015-2 megjelenését

Ez a negyedéves kiadás a szoftver kezelését könnyítő fejlesztéseket és a számítási teljesítményt növelő újításokat tartalmaz. Részletek...

2015. április 2., New York, USA
A Schrödinger és a Sanofi együttműködési megállapodás megkötését jelentette be. Ennek keretében a Schrödinger számítási teljesítményt biztosít a Sanofi számára gyógyszerfelfedezési programjukhoz

A Schrödinger bejelentette, hogy együttműködésre lépett a Sanofival. A Schrödinger fogja biztosítani az átfogó számítógépes támogatást a célmolekula analízisétől kezdve a vezérmolekula azonosításáig és optimalizálásáig; tíz gyógyszerfelfedezési programban. A többéves együttműködés preklinikai határköveket tartalmaz, s a Schrödinger 120 millió dollár bevételre tehet szert.

Habár a számítógéppel segített tervezés (CAD) számottevő szerepet játszik majdnem minden ipari területen a repülőgéptervezéstől a filmiparig, a gyógyszertervezés területén még nem tekinthető széles körben elterjedt eljárásnak. A Schrödinger nevéhez számos, tudományosan áttörő jelentőségű eljárás kidolgozása fűződik az utóbbi években a fehérje-ligandum komplexek vizsgálata és a hatékonysági előrejelzések terén. Ezek az eljárások valószínűsíthetően átalakítják a gyógyszerek felfedezésének modern folyamatát.

A Sanofival való együttműködés remélt célja, hogy a CAD szerepét olyan magas szintre emelje a gyógyszerkutatásban, amely példa nélküli ez idáig az iparban. Emellett egy olyan új, vállalati szintű információs rendszert hoznak létre, amely kommunikációs és menedzsment platformként fog szolgálni, és megkönnyíti a valós idejű együttműködést a számítógépes tervezők és az orvosi kémikusok között.

„A Schrödingerrel való együttműködés egy hatékony út a Sanofi számára, hogy hozzáférést nyerjen egy első osztályú számítógépes tervezési erőforráshoz” – mondta Elias Zerhouni, a Globáli Kutatás-Fejlesztés Részleg elnöke. „Mint a folyamatos innovációban érdekeltek, állandóan figyelünk az élenjáró technológiákra, hogy előrevigyük kutatásainkat.”

„A mi küldetésünk a gyógyszerfejlesztés átalakítása a számítástechnikán keresztül. Folytatni fogjuk munkánkat, hogy létrehozzuk azokat a megoldásokat, amelyek a fontos tudományos megoldások kifejlesztéséhez szükségesek” – mondta Ramy Farid, a Schrödinger elnöke. Dr. Farid hozzátette: „Érdeklődve várjuk, hogy kiterjesszük hosszú távú együttműködésünket a Sanofival. Készen várjuk a kihívást, hogy hozzájáruljunk új terápiák kifejlesztéséhez, amelyek az emberi betegségek széles körével harcolnak.”

2015. március 5., New York, USA
A Schrödinger és Chihaya Adachi professzor (Kyushu University, Japán) közös kutatási munkába kezdett a számítógéppel segített szerves elektronikai eszközök témájában

A Schrödinger, amely vezető az atomi méretű modellezés és a fizikai alapú kémiai szimulációk terén, bejelentette, hogy kutatási együttműködést létesített Chihaya Adachi professzorral, a japán Kyushu University tanárával, a szerves elektronikai eszközök tervezésének és fejlesztésének elősegítése céljából.

Adachi az OPRA igazgatója, amely egy multidiszciplináris kutatásokat végző intézet, amely mind az akadémiai kutatás, mind az ipari termelés területéről alkalmaz fizikusokat, kémikusokat és mérnököket. Széles körben ismert, mint újító a szerves fénykibocsájtó diódák (OLED) kifejlesztésében, és úttörő a termálisan aktivált késleltetett fluoreszcencia technológia terén (TADF) terén, amely megnyitja a lehetőséget az elektromos energia fénnyé alakításához 100%-os kvantumhasznosítási fokkal; egyszerű szerves anyagok használatával, nehézfémek nélkül.

A szerves elektronika az egyik fókuszpontja a Schrödinger Material Science Suite programjának, amellyel atomi méretű szimulációk segítségével pontosan és hatékonyan megjósolhatók a vizsgálat alá vont anyagok kulcsfontosságú tulajdonságai. A Schrödinger szoros együttműködésben fog dolgozni az Adachi-csoporttal a szoftver alkalmazásában a jövő generációs OLED-anyagok kutatásán. Nagy áteresztőképességű szimulációkat és virtuális szűrést végeznek, hogy kiválasszák a legígéretesebb rendszereket, amelyekkel kísérleteket érdemes végezni a kutatás későbbi részében.

„Mi nagymértékben támaszkodunk a számítógépes kémiai tervezésre” – mondta Adachi professzor. „A Schrödinger Material Science Suite sokkal egyszerűbbé teszi a számítások előkészítését, és így több rendszert vizsgálhatunk meg, mint korábban lehetséges volt. Úgy vélem, ez nagy hatással lesz az innováció sebességére az új szerves anyagok felfedezésében. Dr. Mathew D. Halls, a Schrödinger anyagtudományi igazgatója hozzátette: „Adachi professzor új irányba terelte az OLED anyagtudományi kutatásokat, s ez nagy reményekkel kecsegtet. Megtiszteltetés együttműködni vele, s nagy várakozással tekintünk elébe, hogy az OLED-anyagok kutatásának izgalmas és gyorsan változó területén alkalmazhassuk termékünket.”

2015. február 11.
Bejelentették a Schrödinger 2015-1 megjelenését

Ez a negyedéves kiadás a szoftver kezelését könnyítő fejlesztéseket és a számítási teljesítményt növelő újításokat tartalmaz. Részletek...

2014. november 12.
Bejelentették a Schrödinger 2014-4 megjelenését

Ez a negyedéves kiadás a szoftver kezelését könnyítő fejlesztéseket és a számítási teljesítményt növelő újításokat tartalmaz. Részletek...

2014. október 7.
Megtekinthető Mark Murcko előadása

A Schrödinger alelnöke, Dr. Mark Murcko előadást tartott a szabadenergia-perturbációszámítás szerepéről a ligandumok kötési szabadenergiájának számításánál. Előadása „A gyógyszertervezés felgyorsítása: a hatásosság pontos előrejelzése” címmel a C&EN virtuális konferenciáján hangzott el, s legérdekesebb részei itt megtekinthetők.

2014. szeptember 8., New York, USA
A Schrödinger és a Tri-Institutional Therapeutics Discovery Institute együttműködési megállapodást kötött

A megállapodás keretében a Schrödinger a felfedező gyógyszerkutatásban használatos programokat biztosít a Tri-Institutional Therapeutics Discovery Institute (Tri-I TDI) kutatói számára. A Tri-I TDI tagintézeteinek tudósai hozzáférést kapnak a Schrödinger Material Science, Biologics és Small-Molecule Drug Discovery Suite programcsomagjaihoz. Ezek a programok az új gyógyászati eljárások kifejlesztésének kezdeti szakaszában végzett munkához nyújtanak segítséget.

„Megtiszteltetés számunkra, hogy a Tri-I TDI minket választott technológiai hátterének biztosítására” – mondta Dr. Ramy Farid, a Schrödinger elnöke. „Hiszünk benne, hogy programjaink jelentősen hozzájárulnak a Tri-I TDI ambíciózus céljához, hogy jelentősen felgyorsítsák a gyógyszerfelfedezési munkájukat.”

A Tri-I TDI mint nonprofit szervezet, egy különleges együttműködést valósít meg a három világszerte ismert tudományos és orvosi intézet között: Memorial Sloan Kettering Cancer Centre, Rockefeller University, Weill Cornell Medical College. Az intézmény azon munkálkodik, hogy az alapkutatást végző laboratóriumok munkáját minél gyorsabban és hatékonyabban használják fel új gyógyászati eljárások gyakorlati megvalósításához. Szakértői a gyógyszerkutatás kezdeti szakaszában nyújtanak segítséget a tudósoknak. Az első időkben a Tri-I TDI a kismolekulás kutatásokra fog összpontosítani, később tevékenységüket kiterjesztik a biológiai hatóanyagok, különösképp az antitestek vizsgálatára is. Emellett a Tri-I TDI gyakorlatra jelentkező egyetemi hallgatókat és fiatal kutatói ösztöndíjasokat is fogad, hogy elősegítse tapasztalatszerzésüket a felfedező gyógyszerkutatásban.

„Nagyon örülök, hogy a Schrödingerrel dolgozhatunk, amely nagy tekintélynek örvend, és jól ismert a tudományos áttörésekhez való hozzájárulásáról” – nyilatkozta Dr. Michael Foley, a Tri-I TDI igazgatója, aki régóta elismert szaktekintélye a gyógyszeripari ágazatnak.

2014. augusztus 14.
Bejelentették a Schrödinger 2014-3 megjelenését

Ez a negyedéves kiadás a szoftver kezelését könnyítő fejlesztéseket és a számítási teljesítményt növelő újításokat tartalmaz. Részletek...

2014. június 4.
Az AstraZeneca kutatói bemutatták a kivételes pontosságú FEP-eredményeket

Az eredményeket bemutató anyag az alábbi linken tekinthető meg: "Free Energy Perturbation with Desmond for Relative Binding Energy Prediction: 2,4-bis-anilinopyrimidine inhibitors of EphB4."

2014. május 21.
Bejelentették a Schrödinger 2014-2 megjelenését

Ez a negyedéves kiadás a szoftver kezelését könnyítő fejlesztéseket és a számítási teljesítményt növelő újításokat tartalmaz. Részletek...

2014. április 4.
A Schrödinger LiveDesign programjáról jelent meg publikáció a Bio-IT Words szaklapban

A LiveDesign a Schrödinger új platformja, amely valós idejű együttműködést tesz lehetővé a kémikusok között a gyógyszertervezés folyamatában. A cikkben a Schrödinger munkatársa, Dr. Leah Frye, a Drug Discovery Applications Group (DDAG) alelnöke ismerteti a LiveDesing használatát a csoport munkájában. Scott Becker, az Enterprise Products alelnöke és a LiveDesign termékmenedzsere a LiveDesign felépítését és a program működésének alapelképzeléseit ismerteti.

2014. április 1., New York és San Diego, USA
A Schrödinger lesz a kizárólagos viszonteladója az Altrois SARvision termékeknek

A Schrödinger és az Altrois ma közösen bejelentette, hogy a Schrödiger lesz a kizárólagos viszonteladója az Altrois SARvision és SARvision/Biologics termékeknek az összes országban, kivéve Japánt. A SARvision termékek egyszerűen használható, személyi számítógépen futatható megoldást kínálnak a hatás-szerkezet összefüggések elemzéséhez és megjelenítéséhez. Huga Villar, a társalapító és az Altris elnöke nyilatkozta: „Izgalmas számunkra a lehetőség, amit a Schrödinger céggel való együttműködés nyit meg számunkra. Tudjuk, hogy termékeink nagy jelentőségre fognak szert tenni, ha a gyógyszeripar egyik fő számítástechnikai szállítója mutatja be őket. Felhasználóinknak további nagy előnyt jelent majd az a támogatás, amelynek hátterét a Schrödinger kiemelkedő Application Science, Technical Support és Professional Services csoportja nyújtja.”

2014. február 13.
Bejelentették a Schrödinger 2014-1 megjelenését

Ez a negyedéves kiadás a szoftver kezelését könnyítő fejlesztéseket és a számítási teljesítményt növelő újításokat tartalmaz. Részletek...

2013. november 14.
Bejelentették a Schrödinger 2013-3 megjelenését

Ez a negyedéves kiadás a szoftver kezelését könnyítő fejlesztéseket és a számítási teljesítményt növelő újításokat tartalmaz mind a Small-Molecule Drug Discovery Suite, mind a Biologics Suite (benne a BioLuminate programmal) programcsomagokban, továbbá olyan új funkciókkal bővítették a Material Science Suite programcsomagot, amelyek ebben az évben jelentek meg először.

2013. november 4.
A Nimbus Discovery kibővíti kínálatát a cukorbetegség, NASH és májrák kezelésére használható ACC inhibitoroknak

A Nimbus Discovery biotechnológiai vállalat új orvosságok kifejlesztésével foglalkozik a korábban nem elérhető betegségcélpontokra. A vállalat bejelentette, hogy sikeresen optimalizált egy sorozat új Acetil Co-A Carboxiláz (ACC) inhibitort, amelyek kötődnek az ACC BC tartományához, és kiváló gyógyszermolekula-tulajdonságokat mutatnak. Az ACC inhibitorokat a Schrödinger saját fejlesztésű gyógyszerfelfedező programjaival határozták meg, többek között a WaterMap és a Prime MM-GBSA felhasználásával.

A Nimbus Discovery a Schrödinger és az Atlas Venture közös alapítású vállalata, amely 2009-ben jött létre abból a célból, hogy nehezen megoldható kémiai problémákra adjon választ a számítógéppel segített in silico gyógyszerkutatás és az orvosi kémia egyedi ötvözetét nyújtó kutatási eljárások alkalmazásával.

2013. augusztus 16.
Bejelentették a Schrödinger programcsomag 2013-2 verziójának megjelenését
 

A negyedéves új kiadás mind a Small-Molecule Drug Design Suite, mind a Biologics Suite esetében számos fejlesztést tartalmaz, amelyek a programok használatát könnyítik és teljesítményét növelik. Emellett új funkciókkal bővült a Material Science Suite, amely múlt évben jelet meg először.

2013. július 25.
A Schrödinger és a DeltaSoft együttműködése

A Schrödinger Inc. és a DeltaSoft Inc. közösen bejelentette, hogy stratégiai együttműködést kötöttek, amely lehetővé teszi a Schrödinger számára, hogy kibővítse jelenlegi vállalati szintű informatikai ajánlatát a DeltaSoft vezető termékének, a ChemCartnak a segítségével. A közös munka keretében a Schrödinger és a DeltaSoft együttesen törekszik minél tökéletesebb integrált megoldások kidolgozására.

2013. június 27.
A Schrödinger, Inc. és Mark. E. Thomson professzor (USC) bejelentette, hogy kutatási együttműködést kötnek, hogy lehetővé tegyék szerves félvezető anyagok számítógépes tervezését

A Schrödinger Inc., amely vezető szerepet visz az atomi szintű modellező eljárások és a fizikai alapú kémiai szimulációk kifejlesztése terén, és Dr. Mark E. Thomson, a University of Southern Californa (USC) egyetem kémiaprofesszora ma bejelentette, hogy közös kutatási programba kezdenek a szerves félvezetőanyagok kifejlesztésének és tervezésének atomi szintű modellezéssel való elősegítéséhez. Thomson professzor úttörő munkásságot mondhat magáénak a szerves optoelektronikai anyagok területén. Mára e tudományterület vezető kutatójává vált, aki megkapta az Anyagtudományi Kutató Társaság kitüntetését és a Jan Rajchma díjat is kutatócsoportja által a szerves elektronikai alapanyagok fejlesztése terén elért eredményeiért. A szerves félvezetők az anyagok egy speciális típusa, amelyeknek számos elektronikai felhasználási területe van, mint például szerves napcellák és detektorok, szerves fényemittáló diódák (OLED) és vékonyfilmtranzisztorok.

Az elektronikai ipar által felhasználható új szerves alapanyagok kifejlesztését jelentősen nehezíti, hogy nagy kihívás a szaporodó kémiai anyagok közül a fejlesztési folyamat korai fázisában azonosítani a szintézisre javasolható molekulákat. A Schrödinger már korábban kifejlesztett olyan szoftvereket, amelyek alkalmasak új gyógyszeripari vezérmolekulák kiválasztására virtuális szűrés segítségével. Ez az eljárás hatékony szimulációs számítások segítségével megjósolja a vegyületek várható fizikai-kémiai tulajdonságait, majd a molekulákat rangsorolva választja ki a legígéretesebb jelölteket. A jövőbeni közös munka egyik súlypontja a virtuális szűrés alkalmazása lesz a szerves félvezető anyagok kifejlesztésénél.

Az atomi szintű modellezés alkalmazása a szerves félvezetők kifejlesztése és tulajdonságaik optimalizálása során várhatóan drámai módon megnöveli majd a kutatómunka eredményességét, és csökkenti az új anyagok kifejlesztésére fordítandó időt és költségeket. A Schrödinger Material Science Suite 1.0 programcsomagja kiváló eszközöket biztosít e célkitűzések megvalósításához.

2013. május 28.
Megjelent a Schrödinger Software Release 2013-1

Mind a Small-Molecule Drug Discovery Suite, mind a Biologics Suite számos új tudományos továbbfejlesztést tartalmaz, továbbá könnyebben kezelhetőek s teljesítményük is számottevően megnövekedett. Az új kiadás izgalmas újdonsága a Material Science Suite első megjelenése.

2012. december 12.
Bill Gates további befektetést tesz a Schrödinger vállalatba

A Scrödinger bejelentette, hogy Bill Gates további 20 millió dollárt fektet be cégükbe. "A Scrödingernek ambíciózus tervei vannak szoftverkínálatának kiszélesítésére, amelyek a gyógyszerfelfedezést eredményesebbé és hatékonyabbá fogják tenni" mondta Bill Gates. Mr. Gates tudományos tanácsadója, Dr. Boris Nikolic csatlakozni fog a Scrödinger igazgatótanácsához. "A siker, amit együttműködéseinkben láttunk, megmutatja, hogy számítástechnikai megközelítésmódunk mértékadó szabályt jelenthet a gyógyszerkutatásban" mondta Dr. Ramy Farid, a Schrödinger elnöke. "A tőke egyesítésével képesek leszünk folytatni gyors előrehaladású tudományos programunkat, és kifejleszteni egy olyan vállalati szintű együttműködési rendszert, amely eljuttatja a Schrödinger kimagasló tudományos eredményeit egy adott kutatószervezet minden résztvevőjéhez."

2012. november 22.
3. Magyar Schrödinger Felhasználói Találkozó

A délelőtti előadásokon magyar felhasználók (Richter Gedeon, ELTE TTK) és a Schrödinger cég képviselői számolnak be a Schrödinger Suite programcsomag néhány sikeres alkalmazásáról. A délutáni interaktív tanfolyamon az érdeklődők a Schrödinger által biztosított számítógépeken, szakértői segítséggel ismerhetik meg a Schrödinger programok használatát. 
A találkozó helyszíne idén is a budapesti Gellért Szálló, a részletes program itt található.

2012. április
Megjelent a Schrödinger Suite 2012

Az új csomag szinte minden területen megújult.
Tekintse meg az újdonságok teljes listáját!

2011. december 1., New York, NY
Mark Murcko a Schrödinger új szenior tanácsadója

A Shrödinger ma bejelentette, hogy a jövőben Dr. Mark Murcko mint szenior tanácsadó fogja segíteni a vállalat munkáját. Dr. Murcko kulcsszerepet fog játszani számos munkaterületen, például a termékfejlesztési irányelvek kidolgozásánál, a gyógyszeripari vezetőkkel való kapcsolattartásban, és részt vesz a gyógyszerkutatási feladatokban is. Dr. Murcko már korábban is értékes munkát végzett mint tudományos tanácsadó, mostani pozíciójában pedig interdiszciplináris területeken is kamatoztathatja szakértelmét.

2011. november 23.
Második Magyar Schrödinger Felhasználói Találkozó

A délelőtti előadásokon magyar felhasználók és a Schrödinger cég képviselői számolnak be a Schrödinger Suite programcsomag néhány sikeres alkalmazásáról. A délutáni interaktív tanfolyamon az érdeklődők a Schrödinger által biztosított számítógépeken, szakértői segítséggel ismerhetik meg a Schrödinger programok használatát. 
A találkozó helyszíne idén is a budapesti Gellért Szálló, a részletes program itt található.

2011. július 20., New York, NY
A Schrödinger kutatási együttműködési szerződést kötött a Jassen vállalattal

A Jassen Pharmaceutica NV (Jassen) számára a Schrödinger elérhetővé teszi teljes szimulációs eszköztárát, beleértve a szabadalmaztatott WaterMap technológiát is, amelyeket a Jassen vezérmolekulák felfedezéséhez és optimalizálásához fog felhasználni. A Jassen kémikusai és biológusai szoros kapcsolatban fognak együtt dolgozni a Schrödinger DDAG szakembereivel. A mérföldkő fizetségeken felül a Schrödingert kollaborációs díj is illeti.

2011. június 13., New York, NY
Megalakult a Schrödinger japán leányvállalata

A Schrödinger vezetői hosszú előkészítő munka  és alapos megfontolás után japán leányvállalat megalapítása mellett döntöttek. Úgy vélték, hogy japán felhasználóikkal való szorosabb és hatékonyabb kapcsolattartás érdekében szükséges, hogy a vállalat közvetlenül is képviseltesse magát a távol-keleti szigetországban. 2011. október 1-től kezdődően a Schrödinger K. K. lesz a kizárólagos forgalmazója és a terméktámogatás biztosítója Japánban. A köztes időszakban továbbra is az Infocom vállalat forgalmazza programjaikat, amely vállalat hosszú éveken keresztül kitűnő eredménnyel látta el ezt a feladatot.

2011. május 13.,  New York, NY és Budapest, Magyarország
A ChemAxon technológiáját alkalmazza a Schrödinger

A két cég együttesen bejelentette, hogy megállapodást kötöttek, amelynek keretében a Schrödinger Seurat moduljában a ChemAxon számítási eljárásait fogják felhasználni. A Seurat vezető vállalati szintű informatikai rendszer, amely lehetővé teszi egy gyógyszerkutató munkacsoport minden tagja számára az adatok közös elemzését, megosztását és kezelését.

„A Seurat fejlesztőcsoportja régóta kiváló kapcsolatot ápol a ChemAxonnal, és most reményteli várakozással nézünk elébe a folytatódó együttműködésnek és a jövőbeni partneri lehetőségeknek - mondta Dr. Ramy Farid, a Schrödinger elnöke.

A Scrödinger 2010 decemberében olvasztotta magába a Seurat fejlesztőcsapatát. A két vállalat megállapodása összekapcsolja a két, kategóriájában legjobbnak számító vállalat termékeit, amelyek egymást kiegészítő erőségekkel rendelkeznek.

2011. április 19.
Bejelentették a Schödinger Suite 2011 megjelenését

Minden modul megújult az új kiadásban! A változtatásoknál - amelyek egyaránt tartalmaznak jelentős tudományos újításokat s kisebb, a programcsomag teljesítményét növelő és használatát könnyítő újításokat - legfőképp a felhasználók visszajelzéseit használták fel kiindulópontként a fejlesztők.

Néhány kiragadott példa a Schrödinger Suite 2011 legfontosabb újdonságaiból:

 

horizontal rule

Kezdőlap ] [ Terméklista ] [ Hírek ] [ CheMicro Kft. ]

horizontal rule

CheMicro Kutató Fejlesztõ Kft.
H-1075 Budapest, Károly körút 1. 
Telefon: 411-0492, 411-0493    Fax: 411-0494 
E-mail: info@chemicro.hu

Adatkezelési tájékoztató

Utolsó módosítás: 2023. november 24.
© Minden jog fenntartva, CheMicro Kft., 2023.